Garantált minőség 1954 óta

Garantált minőség
1954 óta


FÜSTÖLT AFRIKAI HARCSAKRÉM FOCACCIAVAL

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg BAJCSHAL füstölt afrikai harcsa filé
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál capribogyó
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 40 dkg főtt burgonya
  • 1,5 dkg élesztő                                        
  • 2 evőkanál olíva olaj

Először a foccacia kenyeret készítjük el. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, a lisztet leszitáljuk. A langyos vizet, a sót és az olíva olajat jól elkeverjük. A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a kézmeleg áttört burgonyát majd a folyadékot fokozatosan adagolva jól összegyúrjuk a tésztát. Kevés liszttel meghintjük az asztalt majd a tésztánkat simára dolgozzuk. Ezután 60 grammos darabkákat mérünk belőle, kigömbölygetjük őket és egy olíva olajjal megkent tálcára tesszük mindet. Felületüket is kenjük meg olíva olajjal, hogy ne száradjanak ki, fedjük le frissen tartó fóliával és kelesszük meg őket. Meleg helyen nagyjából 30 perc alatt megkelnek. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, kenjük meg olíva olajjal a papírt és helyezzük rá a kis kenyérkéinket. Ujjbegyeinkkel nyomkodjuk meg őket, kissé lapítsuk el, locsoljuk meg olíva olajjal és szórjuk meg durva szemű sóval, kelesszük meg 10-15 percet, majd 180oC-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára őket. Ha lehetőség van rá használjuk a sütőnkön a légkeverés funkciót.

Az afrikai harcsa krémhez a petrezselymet, a kaprot, a capribogyót és a füstölt harcsa filét apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a görög joghurtot és a krémsajtot, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, jól összekeverjük. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.